Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Bakom rubriken: Internationella kvinnodagen och digitalt våld mot kvinnor
Bildkälla: TT

Bakom rubriken: Internationella kvinnodagen och digitalt våld mot kvinnor

Utrikespolitiska institutet (UI) och Världskulturmuseerna bjuder, i samband med internationella kvinnodagen, in till ett samtal om digitalt våld mot kvinnor.

Seminariet spelades in som en del av SVT Forum och kan ses här.

Årets tema på internationella kvinnodagen är DigitALL: Innovation and technology for gender equality. FN uppmärksammar på så sätt det ökande digitala våldet mot kvinnor, som till exempel kränkningar på sociala medier eller spridande av känslig information och bilder. En FN-studie från 2020 som gjordes i 51 länder visar att 38 procent av de tillfrågade kvinnorna utsatts för digitalt våld.

Hur kan vi förstå denna ökande trend? Vad ligger till grunden för denna och vilka åtgärder krävs? Varför är det hjälpsamt att förstå detta som ett internationellt säkerhetsproblem? Det är frågor som vi utforskar i seminariet.

Anmälan sker via Medelhavsmuseet här.

 

Talare:

Josefine Agius, Uppsala Kvinnojour/Digital kvinnofrid

Peter Söderström, Jämställdhetsmyndigheten

Emil Edenborg, Associerad forskare vid Programmet för global politik och säkerhet (GPS) vid Utrikespolitiska institutet och biträdande lektor, SU.

Bakom rubriken är en samtalsserie Utrikespolitiska institutet anordnar tillsammans med Världskulturmuseerna om det som finns bakom nyhetsrubrikerna i aktuella händelser.

 

Välkommen!

 

 

Varukorg

Totalt 0