Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

EU:s roll som säkerhets- och försvarspolitisk aktör

EU:s roll som säkerhets- och försvarspolitisk aktör

Mer än ett år har gått sedan Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina inleddes. Vilken innebörd har detta fått för EU och Nato, samt för Sverige? Utrikespolitiska institutet (UI), i samarbete med EU Institute for Security Studies (EUISS) bjöd in till ett samtal för att tackla denna fråga. Samtalet inleddes med ett tal av Sveriges försvarsminister, Pål Jonson.

Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina har satt EU och dess medlemsländer på prov. Unionen har mötts av utmaningar, men invasionen har också medfört enat samarbete mellan länderna. Även militära samarbeten har blivit allt mer intensiva, vilket visat sig i bland annat Sveriges och Finlands Nato-ansökningar. I detta samtal lyftes EU:s insatser, interaktionen med Nato och svensk säkerhets- och försvarspolitik. 

Talare:

Pål Jonson, Sveriges försvarsminister

Kerstin Lundgren, Riksdagens tredje vice talman och ledamot i Utrikesutskottet (C)

Jan Joel Andersson, Senior Analytiker vid EU Institute for Security Studies (EUISS)

Samtalet modererades av Jakob Hallgren, direktör vid Utrikespolitiska institutet (UI).

 

Seminariet kommer att laddas upp här inom kort och även sändas på SVT Forum under vecka 21. Tills dess finns seminariet att se på UI:s Facebooksida.

Varukorg

Totalt 0