Drama utan slut: Turkiet 100 år

Drama utan slut: Turkiet 100 år

Utrikespolitiska institutet och bokförlaget Atlas anordnade ett seminarium om Turkiet, som fyller 100 år.

I sviterna av det Osmanska rikets sönderfall för ett drygt sekel sedan föddes republiken Turkiet. Det skapade ett drama vars effekter vi lever med än idag. Bitte Hammargren och Stefan Bladh är aktuella med reportage- och fotoboken ”Drama utan slut – Turkiet 100 år”, som fångar de största scenförändringarna i landet de senaste decennierna, och underlättar förståelsen för de stora skeendena genom att blicka bakåt i historien.

Hur har Erdogan förändrat Turkiet under sin tid vid makten? Hur har situationen för landets kurder och andra etniska minoriteter utvecklats över tid?  Hur har Syrienkriget påverkat Turkiet och vilken dynamik har landets utrikes- och säkerhetspolitik skapat för såväl landets egna invånare som för omvärlden?


Panel:

Bitte Hammargren, senior associerad medarbetare vid Utrikespolitiska institutets Mellanöstern- och Nordafrikaprogram, journalist och författare. Hon är tillsammans med fotografen Stefan Bladh aktuell med boken ”Drama utan slut – Turkiet 100 år” utgiven av Atlas förlag.

Thomas Hammarberg, senior associerad medarbetare vid Utrikespolitiska institutets Mellanöstern- och Nordafrikaprogram, tidigare kommissionär för mänskliga rättigheter vid Europarådet, generalsekreterare för Amnesty International och riksdagsledamot (S).

Aras Lindh, analytiker och samordnare vid Utrikespolitiska institutets Mellanöstern- och Nordafrikaprogram.

Moderator:

Lisa Pelling, statsvetare och chef för Arena Idé.

Varukorg

Totalt 0