Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Lärdomar från Moskva
Shutterstock

Lärdomar från Moskva

Hur ska man förstå och handskas med Ryssland? Hur ser framtidens Ryssland ut?

Lyssna på seminariet i efterhand här:

Drygt 30 år efter Sovjetunionens upplösning bevittnar vi den av Ryssland förorsakade allvarligaste säkerhetspolitiska kris för Europa sedan det kalla kriget. Förhoppningarna från det kalla krigets slut om ett enat, fritt och fredligt Europa kom på skam den 24 februari 2022. Det finns därför anledning till att reflektera över hur vi har hamnat där vi har hamnat i ett längre, historiskt perspektiv.

Kulturhuset tillsammans med Centrum för Östeuropastudier (SCEEUS) vid Utrikespolitiska institutet bjöd in samtliga sex nu levande tidigare svenska Moskva-ambassadörer för att reflektera över Ryssland utifrån sina erfarenheter som sändebud i Moskva.

Talare:
Örjan Berner, Sveriges ambassadör i Moskva 1989 - 1994

Sven Hirdman, Sveriges ambassadör i Moskva 1994-2004

Johan Molander, Sveriges ambassadör i Moskva 2004-2008

Tomas Bertelman, Sveriges ambassadör i Moskva 2008-2012

Veronika Bard, Sveriges ambassadör i Moskva 2012-2015

Peter Ericson, Sveriges ambassadör i Moskva 2015-2019

Samtalet modererades av Fredrik Löjdquist, chef vid Centrum för Östeuropastudier (SCEEUS).

Detta evenemang baserades på ambassadörernas texter som Centrum för Östeuropastudier publicerade i februari 2022. Dessa personligt färgade texter ger sammantaget en fördjupad och mångfacetterad bild av utvecklingen i och kring Ryssland, författade av några av Sveriges mest erfarna diplomater. Du hittar texterna här.

Varukorg

Totalt 0