Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Stockholm+50: Hållbar utveckling i kristider

Stockholm+50: Hållbar utveckling i kristider

Klimatkris, Rysslands krig i Ukraina och efterdyningarna efter pandemin – världen hanterar för närvarande flera allvarliga kriser. Hur behåller man samtidigt fokus på hållbar utveckling? I juni står Sverige tillsammans med Kenya värd för miljötoppmötet Stockholm+50.

Hur kan stater göra omställningen mot hållbara samhällen när andra akuta kriser är i politikens blickfång?  Och vilka är förutsättningarna för att hålla ett internationellt möte under pågående konflikt i Ukraina?

Hör experter placera de nuvarande globala klimat- och miljöambitionerna i en geopolitisk kontext, diskutera vilka nya åtaganden som måste komma till för att undvika katastrofscenarion samt ge exempel från framgångsrika initiativ för hållbar utveckling på lokal nivå. Utifrån denna bakgrund får vi även höra värdnationernas förhoppningar och förväntningar för Stockholm+50.

Panel:
Johanna Lissinger Peitz, ambassadör för Stockholm+50, Regeringskansliet
Björn-Ola Linnér, professor i klimatpolitik vid Linköpings universitet
Åsa Persson, forskningschef och vice VD på Stockholm Environment Institute (SEI)
Hanna Leonardsson, universitetslektor vid Linnéuniversitetet och associerad forskare vid Utrikespolitiska institutet (UI)

Samtalet modererades av Gunilla Reischl, seniorforskare och chef för UI:s program för global politik och säkerhet.

Lyssna på seminariet här:

Varukorg

Totalt 0