Sommartider på UI

Kundtjänst är stängd från 7 juli till och med 9 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

EU i svenska valet

EU i svenska valet

Samtidigt som Sverige går till val pågår en allt intensivare debatt om EU:s stora framtidsfrågor. De som företräder Sverige i Bryssel till hösten kommer att behöva hantera migrationsfrågor, EU:s roll i världen, Brexit och ett allt närmare samarbete inom Eurozonen. Vilken roll har europafrågorna spelat tidigare i svenska val? Vad är de stora reformproceserna idag? Och vilka EU-frågor borde få mer uppmärksamhet i Sverige?

UI:s Europaprogram bjöd in till ett seminarium där experter och Europapolitiker diskuterade Europa i Sverige och Sverige i Europa.

Christoffer Fjellner, Moderat ledamot av Europaparlamentet

Jytte Guteland, Socialdemokratisk ledamot av Europaparlamentet

Annika Ström Melin, journalist, skribent och EU-korrespondent för Dagens Nyheter

Magnus Blomgren, Universitetslektor vid Statsvetenskapliga institutionen, Umeå universitet

Maria Strömvik, Universitetslektor vid Statsvetenskapliga institutionen och biträdande föreståndare vid Centrum för Europaforskning, Lunds universitet


Seminariet anordnades tillsammans med The Trans European Policy Studies Association (TEPSA) och medfinansierades av EU:s program "Ett Europa för medborgarna". Björn Fägersten, Seniorforskare och chef för UI:s Europaprogram modererade. 

Varukorg

Totalt 0