Sommartider på UI

Kundtjänst är stängd från 7 juli till och med 9 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

UI podden i Almedalen: Ett stormaktspolitiskt triangeldrama: EU-KINA-USA

UI podden i Almedalen: Ett stormaktspolitiskt triangeldrama: EU-KINA-USA

Kommer EU tillsammans med USA hantera ett Kina på uppgång? Eller kommer EU utveckla en egen relation till Kina i en tid när USA:s intresse för frihandel och grön teknologi sviktar? Lyssna på diskussionen!

Kina investerar längs den nygamla Sidenvägen med Europa som slutmål, och har även visat ett allt större intresse för enskilda Europeiska länder. Samtidigt som USA höjer den handelspolitiska konfliktnivån mot Kina är EU:s Kinarelation under snabb förändring.

I detta seminarium satte vi fokus på stormakts-, handels- och energirelationerna mellan EU, Kina och USA.

Medverkande: 

Björn Fägersten, Programchef Europaprogrammet och seniorforskare UI

Björn Jerdén, Programchef Asienprogrammet och forskare UI

Malin Oud, Chef Stockholmskontoret och teamledare för ekonomisk globalisering och mänskliga rättigheter,  Raoul Wallenberg Institute

Oscar Theblin, Ordförande Utrikespolitiska förbundet, UFS

Seminariet  anordnades tillsammans med Utrikespolitiska förbundet och modererades av Ylva Pettersson, Programsamordnare UI.

Varukorg

Totalt 0