Diplomatins realiteter: Sven Hirdman om utrikespolitikens oskiljaktiga följeslagare

Utrikespolitiska institutet, UI, bjuder in till samtal om diplomatins utmaningar och möjligheter. I sin bok ”Ryssland och svensk säkerhetspolitik” skriver Sven Hirdman om erfarenheter och insikter från sina 50 år i utrikespolitisk tjänst.

Hirdman beskriver bland annat hur utrikespolitiken syftar till att lägga fast de utrikespolitiska ramar, medan diplomatins uppgifter är mera jordnära; att försöka lösa de konkreta problem och konflikter som trots allt uppstår.

Hur ser samspelet mellan utrikespolitik och diplomati ut hos Sveriges aktörer? Finns goda – eller avskräckande – exempel från omvärlden? Hur når man bäst ett lyckat samspel?

Medverkande:

Sven Hirdman har tjänstgjort i den svenska utrikesförvaltningen bland annat som ambassadör i Ryssland och Israel. Han har varit var biträdande direktör på SIPRI och statssekretare i försvarsdepartementet.

Britt-Marie Mattsson 
är journalist och författare och har skrivit om utrikes-och säkerhetspolitik i Göteborgs Posten i 45 år. 

Rolf Ekéus
 är diplomat och ambassadör, tidigare bland annat i Washington. Ekéus ledde den svenska delegationen vid nedrustningsförhandlingarna i Genève 1983–88.

Datum: Fredag 23 oktober 2015
Tid: 15.00 – 16.30. Registrering från 14.30. Dörrarna stängs 15.00
Plats: Utrikespolitiska institutet, Drottning Kristinas väg 37, Stockholm.
Kostnad: UI-medlemmar gratis, icke medlem – 100 SEK.
Språk: Svenska

UI:s ordförande Michael Sohlman kommer att moderera samtalet.

Anmäl dig här

Välkommen!

Sven Hirdmans bok ”Ryssland och svensk säkerhetspolitik” (Hjalmarson & Högberg) kommer att finnas till försäljning till specialpriset 160kr i samband med seminariet.

Varukorg

Totalt 0