Julklappstips

Lägg kunskap under granen!

Till den som är intresserad av internationella frågor erbjuder Utrikespolitiska institutet spännande skrifter om det som formar världen idag. Köp en prenumeration på Världspolitikens Dagsfrågor i julklapp.

Världspol. Dagsfrågor Helår Digital Julklapp 470 kr inkl. moms
Världspol. Dagsfrågor Helår Digital Julklapp 470 kr inkl. moms

Läs mer

Rätt till jord - ödesfråga i Afrika

Afrikas befolkning växer snabbt och frågan om hur kontinenten ska kunna föda sin befolkning blir allt viktigare. Ökad trygghet för småbrukarna är ett viktigt steg på vägen, men komplicerade ägarförhållanden – i hög grad ett arv från kolonialtiden – försvårar processen.

Alla prenumerationsalternativ här

Till det kommer problem som orsakas av klimatförändringar, fattigdom och könsroller samt att bolag från andra världsdelar tillskansar sig stora markområden för att säkra matförsörjningen i sina hemländer.

Nr 1 2021, Författare Görrel Espelund och Andreas Karlsson

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varav två dubbelnummer. Varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF. Bli skolmedlem för tillgång till ännu mer material!

Varukorg

Totalt 0