Afghanistan och talibanerna: Fred till vilket pris?

Fredssamtal pågår sedan förra året mellan USA och talibanerna om en lösning på den långa, blodiga konflikten i Afghanistan. Om parterna lyckas komma överens kan det betyda att talibanerna kan återkomma till makten – ett scenario som särskilt oroar kvinnor och hazarer i landet.

I år har USA nått en överenskommelse med sina tidigare fiender om att dra tillbaka alla trupper i utbyte mot att talibanerna lovar att inte låta terrorister verka på afghansk mark. Men det är osäkert om samtalen kan leda till fred, i synnerhet som talibanerna vägrar att föra en dialog med den afghanska regeringen och fortsätter sina attacker mot militära och civila mål i landet.

Nr 5 2019, Författare Admir Skodo

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF

Varukorg

Totalt 0