Pia Bernhardson blir UI:s folkbildningschef

Pia Bernhardson blir UI:s folkbildningschef

Vi har glädjen att meddela att Pia Bernhardson tillträder som Utrikespolitiska institutets folkbildningschef.

Utrikespolitiska institutet (UI) har sedan det bildades 1938 haft ett folkbildande uppdrag. I dagens försämrade omvärldsläge ser vi en ökad efterfrågan på institutets expertis och för att bättre kunna möta den inrättas rollen som folkbildningschef. Uppdraget att förstärka UI:s folkbildning går till Pia Bernhardson, som har en lång karriär inom utrikesjournalistiken bakom sig, senast som utrikeschef på SVT.

”Det känns hedrande att bli UI:s första folkbildningschef. Folkbildning är för mig någonting fint och gott. Jag ser mycket fram emot detta och hoppas att jag ska kunna bidra till att utveckla UI:s verksamhet, i tider när så många människor undrar vart världen egentligen är på väg”, säger
Pia Bernhardson.

”Jag är otroligt glad att just Pia blir den som hjälper oss att skriva det här nya kapitlet i UI:s historia. Hennes förståelse för både institutets frågor och det oberoende, folkbildande uppdraget gör henne till helt rätt person för rollen och vi välkomnar henne varmt”, säger UI:s direktör Jakob Hallgren.

Pia Bernhardson tillträder tjänsten som folkbildningschef den 1 februari 2024.

Varukorg

Totalt 0