Ny direktör vid Utrikespolitiska institutet
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Ny direktör vid Utrikespolitiska institutet

3 november 2021

Styrelsen vid Utrikespolitiska institutet (UI) har glädjen att meddela att Jakob Hallgren har utsetts till ny direktör för institutet.

”Jakob Hallgren har stor kunskap om utrikespolitik, erfarenhet av att arbeta med forskningsbaserade institutioner och gedigen erfarenhet av ledarskap och utvecklandet av ledarskapsstrategier. I en orolig värld där vi allt mer påverkas av ”fake news” och andra påtryckningar utifrån är det viktigt att Sverige har ett utrikespolitiskt institut som kan leverera forskningsbaserad kunskap, policyanalyser, och står starkt i sitt folkbildande uppdrag. UI står just nu inför en expansion och nydaning av sin verksamhet. Vi tror att Jakob Hallgren är rätt person att leda och inspirera institutets medarbetare i de utmaningar vi står inför”, säger Marie Söderberg, UI:s styrelseordförande.

Jakob Hallgren verkar idag som ambassadör för nedrustning och icke-spridningsfrågor, och har en lång erfarenhet från utrikesförvaltningen, bland annat som tidigare ambassadör i Sydkorea. Hallgren har även varit biträdande direktör på Stockholms internationella fredsforskningsinstitut, SIPRI.

”Jag ser mycket fram emot att tillträda som direktör för UI. Det ska bli en ära att bidra till att utveckla och vårda detta unika svenska institut tillsammans med styrelse och medarbetare när det nu står inför en spännande expansion”, säger Jakob Hallgren.

Jakob Hallgren tillträder tjänsten som direktör den 14 februari 2022.

Varukorg

Totalt 0