Alla publika evenemang inställda – UI blir mer digitalt tillgängligt

Utrikespolitiska institutets evenemang är inställda t o m sista maj.
Besök oss istället hemifrån genom att ta del av digitalt material här på vår hemsida och i sociala medier.
Missa inte vår temasida om coronakrisen, klicka här.
Om du har frågor ber vi dig mejla info@ui.se.

Tack för att du visar förståelse. Tillsammans bidrar vi till att minska risken för smittspridning.

Poddserie om coronakrisen

Poddserie om coronakrisen

26 mars 2020

Just nu är alla Utrikespolitiska institutets publika evenemang inställda. Vi satsar därför all vår kraft på att bli mer tillgängliga digitalt.

I en serie poddar kommer vi att titta närmare på vilka frågeställningar som coronakrisen väcker när det gäller internationell politik och globalt samarbete.

Vad har polarisering och populism att göra med coronaviruset? Vad händer med klimatfrågan, finns det plats för flera sakfrågor på den politiska agendan? Kommer krisen att påverka på den globala säkerheten?
Det är frågor som Gunilla Reischl, forskare och chef för programmet Global politik och säkerhet, svarar på i den första podden.

I det andra avsnittet pratar vi med Rouzbeh Parsi, programchef och forskare på Utrikespolitiska institutet, om MENA-regionens ekonomiska och medicinska förutsättningar att hantera coronaviruset. 

Staternas repressiva verktyg, som säkerhetstjänst och militär, kommer allt mer till användning i coronakrisen. Ibland handlar det om utökade befogenheter och frågan är om de kommer att dras tillbaka när krisen är över eller permanentas. Uppstår det former av medicinsk diplomati, dvs förstärkande av relationer genom att länder hjälper varandra med sjukvårdsutrustning och personal? Och vem hjälper vem?

Varukorg

Totalt 0