Inför Europaparlamentsvalet 2019

Inför Europaparlamentsvalet 2019

Inför det stundande Europarlamentsvalet har Utrikespolitiska institutet (UI) samlat seminarier, publikationer och poddar där du kan läsa mer om vad som står på spel och om EU:s framtid. Läs även den senaste artikeln i Utrikesmagasinet där vi intervjuat toppkandidaterna från samtliga partier representerade i Europarlamentet.

EU-parlamentsvalet utpekas som ett ödesval och intresset ser ut att bli större än på länge. Men vad vill partierna och deras toppkandidater? Maja Björk och Calle Håkansson vid UI:s Europaprogram har intervjuat toppkandidaterna från samtliga nio representerade partier i Europaparlamentet utifrån fyra prioriterade områden: klimat och miljö, migration, EU:s roll i världen och handel. Hur prioriterar partierna, vad skiljer dem åt och vad finns det för likheter?

Läs hela artikeln här

Mer på ämnet:

91797

Perspectives on the Future of the EU

Ny publikation

89378

EU-valet enar Europas populister

Världspolitikens dagsfrågor nr 2 2019 av Ludvig Norman.

"En viktig fråga inför det kommande EU-valet är vilka konsekvenser den växande populismen kan få för själva valet och det parlament som tar plats om några månader. Inte minst med tanke på den makt Euorpaparlamentet har idag."

Köp numret här

91782

Okarismatisk kristdemokrat tyskt hopp i Europavalet

I tyska EU-valet hoppas kristdemokraterna återta tappad mark. Men det är De gröna som har medvind. Läs Jan Lewenhagen om läget i Tyskland inför valet och om Manfred Weber som vill bli ny ordförande i EU-kommissionen.

Läs mer i Utrikesmagasinet

Varukorg

Totalt 0