Utrikespolitiska institutet medverkar på Free Speech Festival

Utrikespolitiska institutet medverkar på Free Speech Festival

29 oktober 2018

UI medverkar med en serie om tre filmvisningar/samtal under namnet ’Emerging images of resistance in the Arab world’ under Free Speech Festival som hålls på Kulturhuset Stadsteatern den 13-15 november.

Festivalen, som har temat internet och det fria ordet online, bjuder på ett fullspäckat program för att fira Stockholms 20 år som fristad för hotade kulturutövare. Möt makthavare, journalister, artister, författare och aktivister som tillsammans utgör en del av alla de röster som formar yttrandefriheten idag och framåt.

13 november, 19.30-21.30: Film & samtal: Amal
I en prisad dokumentär får vi följa unga, starka och orädda Amal genom hennes politiska och personliga transformation under sex år av uppror i Egypten. Genom att berätta hennes historia reflekterar den här dokumentären upplevelser, drömmar och trauman som en hel generations kamp för hopp och social rättvisa delar. Den ställer oss också inför de val som uppstår när den kampen kolliderar med maktens verklighet i Egypten. 

14 november, 17.30-18.30: Tunisien, våren och demokratin
Den tunisiska författaren och akademikern Hela Yousfi, som i år kommit med boken Trade Unions and Arab Revolutions: The Tunisian Case of UGTT samtalar med Lucia Ardovini, forskare vid Utrikespolitiska institutet (UI), om den tunisiska fackföreningsrörelsen, dess betydelse för den arabiska våren och kampen för social rättvisa i dagens Tunisien.

14 november, 19.00-21.00: Film & samtal: Speed Sisters
Speed Sisters är det första kvinnliga racingteamet i Mellanöstern. Genom att livet på och utanför de improviserade bilbanorna på Västbanken vävs samman får vi följa fyra kvinnor som kört rakt in i hjärtat av den mansdominerade palestinska rallyscenen. Följ med på denna utmanande och fartfyllda resa under ockupationen av Västbanken.

____________________________________

Stockholm är med i nätverket ICORN, som består av städer världen över som erbjuder en trygg plats för kulturutövare som är utsatta för censur och förföljelse. Mer om det här www.icorn.org.

Free Speech Festival anordnas av Stockholms stad tillsammans med Internationel Cities of Refuge Network, Svenska PEN och Svenska Institutet med stöd av Kulturrådet.

Läs mer om festivalen och ta del av hela programmet här.

Varukorg

Totalt 0