Utrikespolitiska institutet inleder samarbete med globala studier (IGS)

16 februari 2017

Utrikespolitiska institutets program Global politik och säkerhet har inlett ett samarbete med Institutionen för globala studier (IGS), Göteborgs Universitet.

– Samarbetet med IGS gör det möjligt för oss att öka kontakterna mellan forskare som fokuserar på globala frågor från olika perspektiv. Vi skapar en koppling till en ledande, mångvetenskaplig forskningsmiljö. Jag ser mycket fram emot att utveckla detta spännande samarbete, säger Gunilla Reischl, forskare och chef vid UI:s program för Global politik och säkerhet.

Inledningsvis kommer samarbetet fokusera på forskningsseminarier där forskare från både UI och SGS deltar vid olika seminarier i Stockholm och Göteborg. Än så länge är två planerade seminarier planerade vid institutionen för globala studier:

Environmental Social Science Seminar, 11 maj
Gunilla Reischl, forskare och programchef vid UI:s program för Global politik och säkerhet, presenterar sin forskning.

Peace- and Development Seminar, 18 maj
Cherine Hussein, forskare vid UI, presenterar sin forskning.

– Detta är ett mycket spännande samarbete och tillfälle för forskare att etablera nya kontakter. Samarbetet med UI ger också våra forskare fler kanaler till att nå ut med forskningsresultat relevant för politiskt beslutsfattande, säger Isabell Schierenbeck, tf prefekt vid institutionen för globala studier.

Samarbetet kommer att utvecklas under arbetets gång för att omfatta andra områden så som: öppna seminarier, artiklar i UI:s populärvetenskapliga tidskrifter, gästforskarprogram eller undervisnings- och lärarutbyten.

För frågor kring samarbetet, kontakta:

Gunilla Reischl, forskare och chef vid UI:s program för Global politik och säkerhet
gunilla.reischl@ui.se

Isabell Schierenbeck, tf prefekt vid Institutionen för globala studier.
Isabell.schierenbeck@gu.se

Varukorg

Totalt 0