Alla publika evenemang inställda – UI blir mer digitalt tillgängligt

Utrikespolitiska institutets evenemang är inställda under mars och april månad.
Ni kan redan nu ta del av vår verksamhet genom digitalt material här på vår hemsida och i sociala medier.
Missa inte vår temasida. Klicka här.
Om du har frågor ber vi dig mejla info@ui.se.

Tack för att du visar förståelse. Tillsammans bidrar vi till att minska risken för smittspridning.

UI:s direktör Mats Karlsson utnämnd till riddare av Hederslegionen

UI:s direktör Mats Karlsson utnämnd till riddare av Hederslegionen

21 september 2017

Vid en ceremoni på franska ambassaden i Stockholm underströk ambassadör David Cvach Mats Karlssons viktiga insatser för multilateralism, internationell utveckling och för de fransk-svenska relationerna.

Mats Karlsson har en lång internationell karriär bakom sig, med uppdrag för bland annat Världsbanken och FN. Han har också arbetat för Ingvar Carlssons regering och Carlsson (som även han är invald i Hederslegionen) närvarade vid ceremonin. Bland övriga gäster fanns bland andra Hans Blix, Karlssons kollegor från UI och en hel del politiker.

Ambassadör David Cvach underströk särskilt Mats Karlssons viktiga insatser för multilateralism, internationell utveckling och för de fransk-svenska relationerna. Han nämnde också att Karlsson under ett par år bott och arbetat i Marseille som direktör för the Center for Mediterranean Integration.

När det var dags för Mats Karlsson att tala lyfte han fram vikten av att resa för att få nya perspektiv. Han berättade om tre platser som hade gjort starka intryck på honom: Frihetsgudinnan, Les Halles och rue Sébastien i Paris. Denna gata, där Mats Karlsson själv bott, ligger halvvägs mellan Charlie Hebdo och Bataclan och är en passande symbol för den tid av mångfald vi lever i.

Varukorg

Totalt 0