Rysslands krig mot Ukraina: Hur har det förändrat Ryssland?

Rysslands krig mot Ukraina: Hur har det förändrat Ryssland?

Ett år har gått sedan Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina inleddes. Utrikespolitiska institutet (UI) och Centrum för Östeuropastudier (SCEEUS) bjöd in till ett samtal om hur kriget har förändrat Ryssland.

Parallellt med den ryska aggressionen i Ukraina har det ryska samhället känt av en kraftigt ökande intern repression. De sista oberoende medierna och civilsamhället har kuvats eller lämnat landet.

Omvärlden har infört kraftfulla sanktioner mot Ryssland och även om den ryska ekonomin visade sig något mer motståndskraftig än vad många bedömare trodde, men nu har den gått in i en recession. Ryssland är på alla sätt ett alltmer isolerat land.

Vad är Ryssland för land i dag? Vad vet och tycker befolkningen om kriget? Hur många ryska soldater kommer att dö i detta krig innan samhället får nog?


Talare:

Carl Fridh Kleberg, SVT:s utrikesreporter.

Maria Person Löfgren, SR:s Rysslandkorrespondent.

Stefan Ingvarsson, analytiker på Centrum för Östeuropastudier

Samtalet modererades av Jonas Löfvenberg, redaktör vid Utrikespolitiska institutet.

Seminariet sänds på SvT Forum den 17 mars.

 

Introduktion till ämnetDet här var det andra seminariet i en serie om fyra delar där vi djupdyker i frågor om hur Rysslands krig har påverkat Ukraina, Ryssland, EU och Sverige. Hitta fler evenemang och läs mer om årsdagen av den fullskaliga invasionen här.

Varukorg

Totalt 0