Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Vad vill Sverige göra som ordförande i OSSE?

Vad vill Sverige göra som ordförande i OSSE?

Sverige tillträder som ordförandeland i OSSE från och med 1 januari 2021. Organisationen syftar till att stärka förtroende och samarbete mellan deltagarstaterna för att förebygga konflikter men också verka för konfliktlösning i de fall då kriser uppstått.

OSSE arbetar med ett brett säkerhetsbegrepp med tre olika dimensioner: militärpolitisk, ekonomi och miljö samt mänsklig (demokrati och mänskliga rättigheter). På dagordningen står bland annat den särskilda övervakningsmissionen till Ukraina, krisen i Belarus och konflikterna som rör Nagorno-Karabach, Transnistrien samt Sydossetien och Abchazien i Georgien.

Vilka är de svenska prioriteringarna inför ordförandeåret, och vad kan uppnås? Vilka utmaningar står arbetet inför?

Anförande:
Ann Linde, Sveriges utrikesminister

Kommentatorer:
Ian Anthony, chef för programmet för europeisk säkerhet vid Stockholms internationella fredsforskningsinstitut, SIPRI
Niklas Bremberg, seniorforskare inom Europaprogrammet vid Utrikespolitiska institutet
Emelie Wendesten, mastersstudent i mänskliga rättigheter vid Uppsala Universitet. Har tidigare gjort praktik på Sveriges delegation till OSSE i Wien med fokus på OSSE:s mänskliga dimension samt på en georgisk NGO i Tbilisi

Anders Bjurner, ordförande för svenska OSSE-nätverket, modererar webbinariet, och välkomstord ges av Christer Ahlström, direktör för UI.

Webbinariet anordnades tillsammans med OSSE-nätverket i Sverige.

Varukorg

Totalt 0