USA under Biden: Vänstergir med förhinder

USA:s president Joe Biden har stora visioner om att skapa ett mer jämlikt USA, men förutom några inledande framgångar, har han haft svårt att få kongressens godkännande för sociala satsningar och omfattande klimatåtgärder. Hans förhoppning att kunna ena landet efter fyra år under Donald Trump har också kommit på skam.

Alla prenumerationsalternativ här

Coronapandemin, som drabbat USA hårt, begränsar också Bidens handlingsutrymme. Samtidigt har USA på nytt gått in i internationella samarbeten som landet drog sig ur under Trump. Även inom utrikespolitiken hopar sig problemen, inte minst i relationerna till Kina och Ryssland.

Nr 1 2022, Författare: Karin Henriksson

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varav två dubbelnummer. Varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF. Bli skolmedlem för tillgång till ännu mer material!

Varukorg

Totalt 0