Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Turbulent Centralasien söker nya vägar

Efter drygt 30 år som egna stater är utvecklingen i de centralasiatiska länderna turbulent och framtiden oviss. De toppstyrda politiska systemen ifrågasätts och inre spänningar växer samtidigt som Rysslands krig mot Ukraina har ställt mycket på ända.

Samarbete med den sanktionsdrabbade ryska grannen har blivit mindre självklart och dess imperialistiska ambitioner väcker oro, inte minst i Kazakstan som redan har en stor rysk minoritet och som den senaste tiden har tagit emot många ryska medborgare till följd av kriget.
Som en motvikt söker sig Centralasiens regeringar närmare det mäktiga Kina med dess ekonomiska lockbeten, men även Turkiet har på senare år stärkt sitt inflytande i regionen.

Nr 10 2022, Författare: Johan Engvall

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF. Bli skolmedlem för tillgång till ännu mer material!

Varukorg

Totalt 0