Klimatet i fokus: Ny kurs för Australien

Australiernas klimatoro bidrog till Labors valseger i maj 2022 efter att den tidigare högerkoalitionen länge negligerat frågorna. Förväntningarna är höga på premiärministern Anthony Albanese som även har många andra problem att hantera.

Alla prenumerationsalternativ här

De nedkylda relationerna till Peking och säkerhetshotet därifrån, aboriginernas situation och den av människorättsorganisationer hårt kritiserade invandringspolitiken är några av de stora frågor som står på agendan. Därtill behöver regeringen komma till rätta med diskriminering och trakasserier av kvinnor i politiken, något som den senaste tidens metoo-skandaler har vittnat om.
Nr 6 2022, Författare: Henrik Samuelsson

Prenumerera - och var påläst
Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varav två dubbelnummer. Varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF. Bli skolmedlem för tillgång till ännu mer material!

Varukorg

Totalt 0