Centralamerikas migranter: Mellan hopp och förtvivlan

Hopp om ett bättre liv har under flera decennier fått människor att lämna Centralamerika för USA. Samtidigt försöker Washington på olika sätt att hindra migranterna från att ta sig in i landet, men det finns inget som tyder på att strömmen av migranter har börjat avta.

Alla prenumerationsalternativ här

År 2021 var det fler migranter än någon gång tidigare som lämnade regionen – undan fattigdom, våld, korruption och en på flera håll allt mer auktoritär politik. En oroväckande utveckling är att de specialdomstolar i El Salvador, Guatemala och Honduras som har gjort upp med tidigare korrupta styren nu har lagts ned. 
Nr 3 2022, Författare: Johan Schmidt

Prenumerera - och var påläst
Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varav två dubbelnummer. Varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF. Bli skolmedlem för tillgång till ännu mer material!

Varukorg

Totalt 0