Sommartider på UI

UI har sommarstängt från 5 juli till och med 8 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

OS och val i Japan: I skuggan av pandemin

Sommar-OS i Tokyo ser inte ut att bli den fjäder i hatten som Japans premiärminister Yoshide Suga hade hoppats på inför höstens val till underhuset. Entusiasmen inför spelen, som fick skjutas upp förra året på grund av coronaviruset, är låg bland japanerna. Samtidigt har kritiken mot hanteringen av pandemin vuxit.

Alla prenumerationsalternativ här

Missnöjet med regeringens agerande under pandemin märks i debatten inför valet. Kvinnornas ställning i samhället är en annan uppmärksammad fråga, som aktualiserats sedan chefen för den kommitté som organiserar spelen tvingades avgå efter ett sexistiskt uttalande.

Nr 6 2021, Författare Ernils Larsson

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varav två dubbelnummer. Varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF. Bli skolmedlem för tillgång till ännu mer material!

Varukorg

Totalt 0