Julklappstips

Lägg kunskap under granen!

Till den som är intresserad av internationella frågor erbjuder Utrikespolitiska institutet spännande skrifter om det som formar världen idag. Köp en prenumeration på Världspolitikens Dagsfrågor i julklapp.

Världspol. Dagsfrågor Helår Digital Julklapp 470 kr inkl. moms
Världspol. Dagsfrågor Helår Digital Julklapp 470 kr inkl. moms

Läs mer

Nato: Ny strategi i osäker värld

Nästa år ska Nato presentera sitt nya strategiska koncept. Behovet av ett militärt starkt Nato är stort, enligt dess ledning. Ett allt mer aggressivt Ryssland, Kinas växande globala inflytande och konflikter i Medelhavsområdet och Mellanöstern är några av utmaningarna.

Alla prenumerationsalternativ här

Även maktkampen i Arktis pockar på uppmärksamhet medan nya hot som klimatförändringar, cyberattacker och pandemier ställer krav på samverkan med andra organisationer. Särskilt viktigt, och omdebatterat, är samspelet med EU på olika områden. Samtidigt präglas Nato av nya och gamla spänningar mellan medlemsländerna.

Nr 4 2021, Författare Gunilla Herolf

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varav två dubbelnummer. Varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF. Bli skolmedlem för tillgång till ännu mer material!

Varukorg

Totalt 0