IS-familjernas öden: Frågan omvärlden duckar för

Hanteringen av IS-medlemmar och deras anhöriga har ställt det internationella samfundet inför etiska, juridiska och säkerhetsmässiga dilemman. Inte minst har människorättsexperter riktat skarp kritik mot att många länder ännu inte tagit hem medborgare, i synnerhet barn, från läger i Syrien.

Alla prenumerationsalternativ här

Sedan nära två år tillbaka lever över 60 000 människor, främst kvinnor och barn, med koppling till IS under svåra förhållanden i lägren al-Hol och Roj i det kurdiska självstyret i Syrien. De flesta är syrier och irakier men drygt 14 000 kommer från andra länder. Förberedelser pågår för att åtala en del av de utländska kvinnorna, men resurserna är små och svårigheterna många.

Nr 2 2021, Författare Malena Rembe

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varav två dubbelnummer. Varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF. Bli skolmedlem för tillgång till ännu mer material!

Varukorg

Totalt 0