Går det att rädda Libyen?

Libyen har befunnit sig i kris sedan diktatorn Gaddafi störtades 2011. De inrikespolitiska konflikterna i landet förstärks av de många utländska krafter som stödjer olika inhemska maktspelare. Ett val är planerat till slutet av 2021, men om det ställs in ökar risken för ett inbördeskrig och/eller att den libyska staten spricker.

Alla prenumerationsalternativ här

Turkiet, Ryssland, Egypten, Frankrike och Förenade arabemiraten är några av de länder som deltar i det libyska maktspelet. Det handlar både om konkurrens om Libyens olja och ett behov av att stärka sin egen geopolitiska makt.

Nr 9 2021, Författare Bitte Hammargren

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varav två dubbelnummer. Varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF. Bli skolmedlem för tillgång till ännu mer material!

Varukorg

Totalt 0