Fransk politik: Snålblåst från höger

Emmanuel Macrons år på presidentposten i Frankrike har varit turbulenta - från de Gula västarnas demonstrationer till coronapandemin och de protester som följt i dess spår. Sociala klyftor skapar därtill fortsatt missnöje, något som kan gynna yttersta högern i valen nästa år.

Alla prenumerationsalternativ här

Den politiska kartan ritades om när Emmanuel Macron och hans parti, Republiken på väg, kom till makten 2017. I vår avgörs det om Macron kan sitta kvar som Frankrikes president under ännu en mandatperiod. Den elitutbildade 38-åringen med rötter i finansvärlden har stöd bland många fransmän, men utmanas i presidentvalet i april av bland andra extremhögerns Marine Le Pen.

Nr 11-12 2021, Författare: Alice Petrén

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varav två dubbelnummer. Varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF. Bli skolmedlem för tillgång till ännu mer material!

Varukorg

Totalt 0