Skakigt läge för världshandeln

Coronapandemin slår hårt mot den redan svårt ansatta världshandeln. Handelskriget mellan USA och Kina är långt ifrån löst och protektionistiska tendenser sprider sig globalt. Samtidigt befinner sig Världshandelsorganisationen (WTO) i en djup kris.

Alla prenumerationsalternativ här

WTO är inte anpassat till den moderna handelns krav och förlamas av låsningar mellan länder. USA:s vägran att tillsätta nya domare har hindrat organisationens tvistlösning. Kina kritiseras för att skaffa sig orättvisa fördelar och för att inte uppfylla löften om marknadsekonomiska reformer. Problemen är många, men det finns också en positiv utveckling där länder med EU i spetsen går samman i nya frihandelssamarbeten.
Nr 5 2020, Författare Cecilia Malmström

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF. Bli skolmedlem för tillgång till ännu mer material!

Varukorg

Totalt 0