Italiens kris förändrade EU

Våren 2020 spred sig coronaviruset snabbt i Italien. Minst 30 000 dog och ett par hundratusen insjuknade. Nedstängningen av samhället fick svåra följder för den problemtyngda ekonomin. Efter intensiva påtryckningar från Italien fattade EU ett historiskt beslut om att inrätta en jättelik återhämtningsfond.

Alla prenumerationsalternativ här

EU-länderna ska gemensamt låna pengar till fonden som ska stödja medlemsstater som drabbats särskilt hårt av pandemin. Den kan förhoppningsvis underlätta det svåra ekonomiska läget i Italien. Samtidigt finns det en risk att extrema nationalistpartier får ökat inflytande och bidrar till ny politisk turbulens.

Nr 9 2020, Författare Annika Ström Melin

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDFBli skolmedlem för tillgång till ännu mer material!

Varukorg

Totalt 0