Sommartider på UI

UI har sommarstängt från 5 juli till och med 8 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Hoppet om ett nytt Chile

Protesterna som har skakat Chile i över ett år har bedarrat något sedan invånarna i höstas röstade ja till att skriva en ny författning. Den som gäller idag – en kvarleva från Augusto Pinochets militärdiktatur – har blivit en symbol för de orättvisor som ännu präglar det chilenska samhället.

Alla prenumerationsalternativ här

El estallido social (den sociala explosionen), som protestvågen kallas, har varit ett sätt för inte minst unga chilenare att ge uttryck för sitt misstroende mot det politiska etablissemanget och frustration över social och ekonomisk ojämlikhet och missförhållanden inom utbildningsväsendet, sjukvården och pensionssystemet. 
Nr 11-12 2020, Författare Lars Palmgren

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF. Bli skolmedlem för tillgång till ännu mer material!

Varukorg

Totalt 0