Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommarstängt från 11 juli till och med 8 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Beställningar expedieras här. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Hongkong: Protesternas stad

Massprotesterna i Hongkong förra året utlöstes av ett lagförslag om att utlämna misstänkta brottslingar till Kinas fastland. Pekings inflytande och bristen på demokrati väcker oro men Hongkongbornas protester handlar också om ekonomisk ojämlikhet.

Alla prenumerationsalternativ här

Invånarna i Hongkong i Kina är vana vid att det hålls protester i staden, men under sommaren och hösten 2019 var uppslutningen större än någonsin. Hundratusentals människor demonstrerade på Hongkongs gator. Det visar på det djupa missnöje som finns bland många Hongkongbor – inte minst bland de unga.

Nr 2 2020, Författare Tim Rühlig

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF. Bli skolmedlem för tillgång till ännu mer material!

Varukorg

Totalt 0