Brexit: Skilsmässan som splittrat Storbritannien

Beslutet att lämna EU har inte bara förändrat Storbritanniens plats i världen utan också skakat om den brittiska inrikespolitiken och förstärkt polariseringen mellan brexitanhängare och EU-vänner. På sikt kan brexit hota sammanhållningen i landet.

Alla prenumerationsalternativ här

Länge såg det ut som om hela processen hade gått i stå, då politikerna inte kunde enas om vilken slags brexit de ville ha eller försökte hitta vägar för att riva upp beslutet. Dödläget kunde brytas först efter ett nyval som gav premiärminister Boris Johnsons konservativa parti egen majoritet i underhuset och sedan regeringen i London gått med på en inre gräns mellan Nordirland och det brittiska fastlandet.

Nr 6 2020, Författare Nicholas Aylott

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF. Bli skolmedlem för tillgång till ännu mer material!

Varukorg

Totalt 0