Sommartider på UI

Kundtjänst är stängd från 7 juli till och med 9 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Brexit: Skilsmässan som splittrat Storbritannien

Beslutet att lämna EU har inte bara förändrat Storbritanniens plats i världen utan också skakat om den brittiska inrikespolitiken och förstärkt polariseringen mellan brexitanhängare och EU-vänner. På sikt kan brexit hota sammanhållningen i landet.

Alla prenumerationsalternativ här

Länge såg det ut som om hela processen hade gått i stå, då politikerna inte kunde enas om vilken slags brexit de ville ha eller försökte hitta vägar för att riva upp beslutet. Dödläget kunde brytas först efter ett nyval som gav premiärminister Boris Johnsons konservativa parti egen majoritet i underhuset och sedan regeringen i London gått med på en inre gräns mellan Nordirland och det brittiska fastlandet.

Nr 6 2020, Författare Nicholas Aylott

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF

Varukorg

Totalt 0