Traditionella värderingar som politiskt vapen

Ord som ”familjevärderingar” och ”naturliga könsroller” har blivit allt vanligare slagträn inom politiken. Politiker världen över försöker vinna stöd genom att hävda att ”radikala” idéer om kön och sexualitet fått för stort inflytande och har tvingats på vanliga människor.

Det har på många håll lett till ett hårdnande politiskt klimat. Hbtq-personer förföljs i Ryssland och Uganda, aborträtten hotas i Polen och flera amerikanska delstater, och i Colombia bidrog skrämselpropaganda om ”en farlig genusideologi” till att väljarna 2016 röstade nej till ett fredsavtal. I denna skrift analyserar Emil Edenborg de olika krafter som använder sig av den här retoriken och hur de samarbetar sinsemellan.

Nr 10 2019, Författare Emil Edenborg

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF

Varukorg

Totalt 0