Digital diplomati – mer än Trump på Twitter

Internet, och inte minst sociala medier, har på senare år blivit ett allt viktigare verktyg för politiker och andra makthavare att nå ut med sina budskap. Längst går kanske USA:s president Donald Trump som ofta aviserar stora politiska beslut via sitt Twitter­konto.

Statsvetaren Elsa Hedling analyserar hur den snabba digitaliseringen har påverkat dagens diplomati – och utrikespolitik. Exemplen hämtas bland annat från förhandlingarna som ledde fram till kärnenergiavtalet med Iran, insatser i samband med naturkatastrofer och terrorattentat samt åtgärder för att bekämpa nätets mörka sidor.

Nr 6 2019, Författare Elsa Hedling

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Ge bort en prenumeration till någon. I kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare Instuderingsfrågor i PDF

Varukorg

Totalt 0