Länder i fickformat

Begränsat utbud av skriftserien Länder i fickformat framöver. Fullständig och uppdaterad landinformation finns i Landguiden.se.

Uppdaterad och fullständig landinformation finns i databasen Landguiden. Ett fåtal nyutgåvor av den tryckta skriftserien Länder i fickformat är planerade.
Nedan listas de skrifter som finns till försäljning i dagsläget. Vi har även specialerbjudande på det senast uppdaterade Europapaketet i sin helhet med 43 skrifter. 

Länder i fickformat

Butiken

Italien/San Marino/Vatikanstaten

Tryckta publikationer Italiens stövelformade landmassa sträcker sig ut i Medelhavet i riktning mot Afrika. Landet har många världsberömda städer som Venedig, Florens och Rom och unika lämningar som påminner om en över 3000 årig historia. Det italienska samhället är uppdelat mellan det norra Italien med modern industri och högre välstånd, mätt i BNP per person, jämfört med södra delarna som är mer präglade av jordbruk. Politiskt har Italien varit mycket instabilt med täta regeringsskiften. På senare år har Italien lidit av en djup ekonomiska kris. San Marino är den enda kvarvarande av de medeltida stadsstaterna på italienska halvön. Landet är väsentligen berg och ligger vid Italiens östkust och vetter ut över Adriatiska havet. Viktiga inkomstkällor är turism och frimärksförsäljning. San Marino var tidigare ett skatteparadis men har skärpt sin reglering efter hård kritik från andra länder.  Vatikanstaten, som ligger i huvudstaden Rom, är världens minsta självständiga stat med färre än 500 medborgare. Statschefen är Påven som är överhuvud för katolska kyrkan samtidigt som han leder en världsorganisation med över en miljard medlemmar. Den berömda Peterskyrkan och Sixtinska kapellet innehåller bland annat Michelangelos berömda takmålning och lockar en enorm mängd besökare till Vatikanstaten varje år. Länder i fickformat nr 402Redigeringsdatum: oktober 2016Reviderad av Lena HöglundRedaktör: Lena Höglund

Varukorg

Totalt 0