Sommartider på UI

Kundtjänst är stängd från 7 juli till och med 9 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Mikael Weissmann

Mikael Weissmann

Seniorforskare

Mikael Weissmann är seniorforskare vid UI:s Asienprogram. Han är också docent i krigsvetenskap vid militärvetenskapliga institutionen, Försvarshögskolan. Hans huvudsakliga forskningsområde rör det påstådda maktskiftet i Östasien. Han forskar även om konflikthantering, fredsbyggande och internationella relationer i Östasien, med fokus på Kina och Kinas roll. Han fokuserar särskilt på konflikterna över Sydkinesiska sjön, Koreahalvön och Taiwansundet, samt Kinas relationer med Sydostasien.

Mikael Weissmann disputerade i freds- och utvecklingsforskning vid Göteborgs universitet 2009. Han har en magisterexamen i freds och konfliktforskning vid Uppsala universitet (2003) och en Bachelor of Arts i internationella relationer och nationalekonomi vid University of Queensland i Australien (2000). Han är även affillierad forskare vid ett forskningsprogram om den Östasiatiska freden vid Uppsala Universitet och har varit gästforskare vid Warwick University (Storbritannien) och Peking-, Renmin., och China Foreign Affairs University (Kina).

Mikael Weissman har publicerat om konfliktprevention och fredsbyggande i Östasien med fokus på betydelsen av informella processer såsom track 2 och 3 diplomati, regionalisering, och personliga nätverk. Han har också skrivit om Koreakonflikten och konflikthanteringsteori. Han har undervisat vid Renmin-, Peking, och Uppsala universitet.

Varukorg

Totalt 0