Johan Lagerkvist

Johan Lagerkvist

Associerad seniorforskare

I början av 2006 kom Johan Lagerkvist till UI. Han bedriver forskning inom tre områden, samtliga med Kinafokus. Det första behandlar den kinesiska inrikespolitiken, speciellt kraftfältet nya medier och internet. Det andra handlar om nya aktörers påverkan på och inom den kinesiska utrikespolitiska processen. Det tredje området rör det nya "syd-syd samarbetet"; Kinas relationer med utvecklingsländer i Afrika söder om Sahara.

Johan Lagerkvist disputerade i kinesiska vid Lunds universitet 2006 på en avhandling som behandlade frågan om sociala och politisk konsekvenser av internetutvecklingen i Kina. Han är seniorrådgivare till tankesmedjan Global Utmaning och styrelseledamot av NACS (Nordic Association of China Studies).Han har publicerat referee-granskade artiklar i tidskrifter som Peace Review, Journal of Contemporary China, Journal of Contemporary African Studies, China: An International Journal, China Information.

Johan Lagerkvist är extern granskare för tidskriften New Media and Society och China Quarterly. Han har erhållit forskningsmedel från Vetenskapsrådet, Riksbankens jubileumsfond, SIDA, STINT och Utrikesdepartementet.

 

Publikationer

Publikationslista

Varukorg

Totalt 0