Sommartider på UI

UI har sommarstängt från 5 juli till och med 8 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Christopher Weidacher Hsiung

Christopher Weidacher Hsiung

Associerad forskare

Christopher Weidacher Hsiung är associerad forskare vid UI:s Asienprogram.

Christopher har en doktorsexamen i statsvetenskap från Oslo universitet och en magisterexamen i statsvetenskap från Lunds universitet. För närvarande är han forskare på statsvetenskapliga institutionen i Oslo. Christopher har tidigare varit forskare på centret asiatiska säkerhetsstudier på Institutt for forsvarsstudier (IFS) i Oslo, verksam som sinolog på svenska ambassden i Peking, handelshandläggare på svenska exportrådet i Taipei samt koordinator på Europacentret på Pekings universitet. 2014 var han gästforskare på School of International Studies (SIS) vid Pekings universitet och 2015 forskare på Fridtjof Nansen Institute (FNI) i Oslo. Christophers har även studerat kinesiska vid Lunds universitet, i Taipei, Wuhan och Peking.

Expertområden:
Stormaktspolitik, Kinas utrikes-och säkerhetspolitik, Kina-Ryssland relationen, Arktis.

Varukorg

Totalt 0