Sommartider på UI

Kundtjänst är stängd från 7 juli till och med 9 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Ashi Al-Kahwati

Ashi Al-Kahwati

Associerad analytiker

Ashi Al-Kahwati är associerad analytiker vid UI:s Mellanöstern- och Nordafrikaprogram. Hon har en kandidatexamen i statsvetenskap och internationella relationer från Stockholms universitet och en masterexamen i statsvetenskap från Lunds universitet.

I sina studier har Ashi framförallt fokuserat på olika aspekter av säkerhetspolitik, terrorism och underrättelseanalys. Hon har i synnerhet riktat in i sig på Mellanöstern och Nordafrika, och studerat regionen utifrån såväl historiska som nutida perspektiv. Detta har gett Ashi en mycket god kännedom om både staters och icke-statliga aktörers lokala, regionala och globala påverkan. I sin masteruppsats jämförde Ashi terroriststrategier och organisationskultur inom Islamiska Staten och Al-Qaida. Studien gav Ashi inte bara en djupare förståelse för olika terrorgruppers strategier och hur de relaterar till varandra, utan även för framtida scenarion gällande jihadistkonflikter i Mellanöstern och Nordafrika.

Intresseområden:
Geopolitiska konflikter, diplomati, terrorism och extremism, nedrustning och icke-spridning

Varukorg

Totalt 0