Sommartider på UI

Kundtjänst är stängd från 7 juli till och med 9 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Anja Henriksson

Anja Henriksson

Praktikant

Anja Henriksson är praktikant vid UI:s program för global politik och säkerhet. Hon har en kandidatexamen i internationella relationer från University College Maastricht och en masterexamen i global säkerhet från Hertie School of Governance i Berlin.

Under sin utbildning har Anja fokuserat på sambandet mellan global säkerhet och mänsklig utveckling. Hennes examensarbete visade på den vikt som respekt för rättsstatsprincipen och politisk inkludering har för fred och demokratisk utveckling. Hon har bland annat praktiserat vid tyska representationen till förenta nationerna i New York och jobbat som public policy konsult i Berlin.

Vid UI fokuserar hon på olika aspekter av politiska värderingar och deras påverkan på nutidens utrikespolitiska trender.


Intresseområden:
Geopolitiska konflikter, mänskliga rättigheter, politisk utveckling och demokratisering

Varukorg

Totalt 0