December 2022

Senaste händelser

  • December

  • Trump Organization fälls för skattefusk

    Den förre presidenten Donald Trumps fastighetsbolag Trump Organization fälls för skattebrott av en domstol i New York. Företaget väntas få böter på 1,6 miljoner dollar och kan få svårigheter att få lån och finansiering framöver. Donald Trump har hävdat att rättsfallet är politiskt motiverat och kallat det en häxjakt. Han har också skarpt kritiserat den tidigare finanschefen Allen Weisselberg som i augusti erkände sig skyldig bedrägeri och skattebrott, och vittnade mot företaget. Trump Organization är nära förknippat med expresidenten även om vare sig han själv eller någon annan i familjen personligen var utpekad i målet. Företaget äger hotell, golfbanor och andra fastigheter runt om i världen.

  • Åtal rekommenderas mot expresident Trump

    Det granskningsutskott som tillsatts för att utreda stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021 rekommenderar enhälligt att den förre presidenten Donald Trump ställs inför rätta (se även 9 juni 2022). Utskottet som domineras av demokrater har utrett händelserna i ett och ett halvt år, och anser att Trump bör åtalas bland annat för uppvigling till uppror och hindrande av en officiell process. Utskottets hela rapport på flera hundra sidor väntas inom kort. Beslut om eventuellt åtal fattas av justitiedepartementet.

  • Ukrainas president på besök

    Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besöker Washington där president Joe Biden utlovar fortsatt stöd till Kiev i kriget mot Ryssland. Zelenskyj får stående ovationer när han besöker kongressen. Han i ett tal säger att det inte är ”välgörenhet” att bistå Ukraina utan nödvändigt att stå upp mot Ryssland för att säkra alla fria länders framtid. Det är första gången som Zelenskyj lämnat Ukraina sedan Ryssland gick till fullskalig attack i februari. Kongressen väntas inom kort godkänna ytterligare 45 miljarder dollar i stöd till Ukraina vilket gör att summan totalt under ett år är 100 miljarder dollar.

Vill du läsa mer?

För att få tillgång till all information måste du ha ett abonnemang.

Vad får jag?

Se exempel på vad Landguiden omfattar här.

Varukorg

Totalt 0