Kalendarium

Senaste händelser

 • 2021

  • November

  • Restriktioner införs på nytt efter ökad smittspridning

   Mauritius aviserar nya restriktioner för att förhindra fortsatt spridning av covid 19, då många insjuknat i sjukdomen, trots att många mauritier är vaccinerade. De flesta som smittats har drabbats av den så kallade deltavarianten. Skolor återgår till digital undervisning, barer och diskotek stängs och alla konserter och idrottsevenemang ställs in tills vidare. Premiärminister Pravind Jugnauth kritiserar invånarna för att inte följa de hälsoregler som gäller. Så sent som i oktober öppnades landet för utländska turister.

  • Juni

  • Mauritius BNP krymper med 9 procent

   Mauritius ekonomi har krympt med nästan 9 procent mellan första kvartalet 2020 och samma tid 2021. Det beror på följderna av coronapandemin och den nedstängning av samhället som skett på grund av den. Särskilt hårt har turismen och servicesektorn drabbats. Ett glädjeämne är att vaccineringen mot covid-19 går framåt, där fler än var tredje invånare nu har vaccinerats.

  • Nya infrastruktursatsningar utlovas

   Att försöka få fart på ekonomin efter coronapandemin är en av grundbultarna i den statsbudget som nu presenteras för 2021/2022. Samtidigt är finansminister Renganaden Padayachys budget för det kommande året omkring 10 procent mindre än föregående års. En stor del av pengarna går till social välfärd och offentlig service, bland annat med stora satsningar på ny infrastruktur. Budgeten visar på ett underskott på cirka 5 procent av BNP, jämfört med nästan 14 procent föregående budgetår. Det sägs också att år 2030 ska 60 procent av landets energibehov täckas av gröna källor. Dessutom meddelas att Mauritius kommer att öppna sina gränser för vaccinerade utländska turister från den 15 juli. De kommer att få lämna sina semesteranläggningar efter 14 dagar om ett test visar att de inte är smittade av covid-19.

  • Mars

  • Ny nedstängning på grund av covid-19

   Mauritius stänger ner samhället på nytt sedan 14 lokala fall av covid-19 upptäckts sedan den 5 mars. Från och med idag kommer bara verksamheter som ses som nödvändiga för samhället hålla öppet.

  • Februari

  • Toppolitiker hoppar av

   Utrikesminister Nandcoomar Bodha avgår och lämnar samtidigt regeringspartiet MSM. Han säger att varken regeringen eller partiet längre beter sig på ett sätt som överensstämmer med hans värderingar. Han har haft flera ministerposter och var tidigare MSM:s partiledare.

Vill du läsa mer?

För att få tillgång till all information måste du ha ett abonnemang.

Vad får jag?

Se exempel på vad Landguiden omfattar här.

Varukorg

Totalt 0