Sommartider på UI

Kundtjänst är stängd från 7 juli till och med 9 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

INSTÄLLT: Gymnasiedag förmiddag

INSTÄLLT: Gymnasiedag förmiddag

Internationella konflikter och utvecklingsarbete. Vilka förutsättningar styr staters och andra aktörer i utrikespolitiken? Halvdag med aktuella föreläsningsteman.

Utrikespolitiska institutet (UI) anordnar halvdagar för grupper av gymnasister som är speciellt intresserade av utrikespolitik. Seminariet håller högt tempo och förutsätter goda förkunskaper. Vi erbjuder föreläsare av högsta klass och hoppas på frågor och en aktiv dialog med publiken.

Under dagen beskriver och förklarar vi komplicerade konflikter i världen och tittar närmare på hur Sveriges arbete med internationellt utvecklingsarbete ser ut. Målet är att öka förståelsen och intresset för de förutsättningar som gäller för aktörers och staters agerande.

Program:

US-China relations
Nick Olczak, UI

Soft power in East Asia
Oscar Shao, UI

Sidas arbete i Albanien, och bistånd till Östeuropa
Amanda Herrström, Sida

För mer information om dagen, mejla ylva.pettersson@ui.se. Frågor om anmälningar besvaras av info@ui.se.

Denna dag arrangeras i samarbete med Sida.

Välkomna!

Varukorg

Totalt 0