Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Centrum för Östeuropastudier söker samordnare

Centrum för Östeuropastudier söker samordnare

Utrikespolitiska institutet (UI) fördjupar och berikar det utrikespolitiska samtalet genom att främja intresset för och vidga kunskapen om utrikespolitiska frågor. Centrum för Östeuropastudier (SCEEUS) är ett fristående kunskapscentrum placerat på UI. Nu söker vi en samordnare som kan bidra till ökat genomslag för vår verksamhet.

UI grundades 1938 och är Sveriges ledande institut för forskning och information om utrikes- och säkerhetspolitik. Genom forskning, analyser, seminarier, konferenser, egna publikationer, medverkan i media och deltagande i internationella nätverk främjar UI intresset för och utvidgar kunskapen om utrikespolitiska frågor. SCEEUS fokuserar på policyrelevant analys avseende Ukraina, Ryssland, Moldavien, Belarus och de tre länderna i Sydkaukasus. Målgruppen för SCEEUS verksamhet är personer som skapar och formar policy i Sverige, Europa, på transatlantisk nivå och globalt.

Vi söker dig som är välorganiserad, lösningsorienterad och trivs med varierande arbetsuppgifter och kan både layout och Excel. Du är samarbetsinriktad, noggrann och ansvarstagande. Som samordnare kommer du att stödja centrumet genom att hantera formgivning, kommunikation och administration kopplad till SCEEUS publikationer. Du ansvarar även för att hålla vår hemsida uppdaterad och bistå i projekthantering avseende administration och budget. Tillsammans med andra samordnare, analytiker och centrumledningen bidrar du till planering och genomförande av centrumets verksamhet, inklusive evenemang.

Kvalifikationer

  • Relevant akademisk utbildning.
  • Kunskaper i InDesign. Erfarenhet av liknande program (t.ex. Photoshop) är meriterande.
  • Erfarenhet av att arbeta i webbpubliceringssystem, särskilt Wordpress, är meriterande. Likaså grundläggande kunskaper i Excel.
  • Viss erfarenhet av projektadministration, inklusive budgethantering.
  • Viss erfarenhet av att arbeta med sociala medier.
  • Gott ordningssinne och fallenhet för att arbeta i team.
  • God förmåga att skriva och redigera texter.
  • Erfarenhet av kommunikation, administrativt arbete, projektledning, konferensarrangemang, seminarieverksamhet eller motsvarande.
  • Utmärkt förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska.
  • Intresse för SCEEUS verksamhetsområde.

Tjänstens utformning

Denna anställning är ett vikariat på 100 % med en tjänstgöringstid på ett år och möjlighet till förlängning. Tillträde sker så snart som möjligt.

Ansökan

För att ansöka, bifoga ditt CV och ett personligt brev på max två sidor där du beskriver din bakgrund och varför du är intresserad av tjänsten. Sammanfoga dessa dokument i en PDF-fil och skicka den till jobbansokan@ui.se. Ange “Samordnare SCEEUS” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är den 12 augusti 2024. 

Övrigt

Frågor om tjänsten kan ställas till jobbansokan@ui.se.

Facklig företrädare är Julia Kviberg, Unionen: julia.kviberg@ui.se.

Under semestertider kan svar på frågor ta lite längre tid.

Vi har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Varukorg

Totalt 0