UI söker HR-ansvarig

UI söker HR-ansvarig

Utrikespolitiska institutet (UI) söker HR-ansvarig som kan vara med att utveckla HR-arbetet på institutet.

UI är Sveriges ledande institut för forskning och information om utrikes- och säkerhetspolitik. Verksamheten består idag av tre uppgifter: forskning, analys och folkbildning.

På UI i Stockholm arbetar idag ca 60 personer varav den utländska andelen ökar. UI:s verksamhet håller också på att utvidgas. Institutet har fått i uppdrag att bygga upp två nya nationella kunskapscentrum, Centrum för Östeuropastudier (SCEEUS) och Nationellt kunskapscentrum om Kina (NKK). I detta läge söker vi en HR-ansvarig som tillsammans med administrativa chefen kan stödja UI:s expansion.

Arbetet innebär att:

  • Utveckla och operativt driva HR-processer, metoder och verktyg för bland annat rekrytering, kompetensutveckling, ledarskap, lönebildning, arbetsmiljö, likabehandling och samverkan.
  • Ge råd om lagar och avtal inom det arbetsrättsliga området liksom utformningen av institutets anställningsvillkor och lönepolitik.
  • Utarbeta former för samverkan med vår arbetsgivarorganisation.
  • Ge råd och stöd till chefer i HR-frågor.
  • Ge råd och stöd till medarbetare.
  • Även driva projekt inom angränsande arbetsmiljöområden som tex lokalfrågor och säkerhet.

Din bakgrund

Vi söker dig som har akademisk examen inom relevant område och flerårig erfarenhet samt kunskap inom HR-området. För att trivas i rollen har du god erfarenhet av att leda och driva verksamhetsutveckling inom HR, samt erfarenhet av samverkansarbete. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Dina egenskaper

Arbetet ställer krav på att du kan skapa samt vårda goda relationer och förtroendefulla samarbeten på alla nivåer inom institutet. Du tänker strategiskt och har en god analytisk förmåga. Du är van att arbeta proaktivt och vara drivande i processer med god förmåga att skapa verksamhetsresultat och slutföra projekt. Således kan du kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt, såväl muntligt som skriftligen. Som person är du mogen, flexibel, prestigelös och har stark integritet.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev på max två sidor.
Sammanfoga alla handlingar i en PDF-fil och mejla ansökan till jobbansokan@ui.se. Ange ”HR-ansvarig” i ämnesraden.

Välkommen med din ansökan senast den 26 augusti 2022.

Frågor om tjänsten besvaras av administrativ chef Monica Haglund: monica.haglund@ui.se 

Facklig företrädare, ST: Ylva Pettersson: ylva.pettersson@ui.se 

Vi har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Varukorg

Totalt 0