Sommartider på UI

UI har sommarstängt från 5 juli till och med 8 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Utrikespolitiska institutet: Dags för nytändning - du ska leda den!

Utrikespolitiska institutet: Dags för nytändning - du ska leda den!

Utrikespolitiska institutet (UI) grundades 1938. Det är Sveriges ledande institut för forskning och information om utrikes- och säkerhetspolitik. Verksamheten vid UI består idag av tre uppgifter: forskning, analys och folkbildning. Nu söker vi vår nya direktör!

UI:s verksamhet ska kraftigt utvidgas. Institutet har fått i uppdrag att bygga upp två nya nationella kunskapscentrum, ett om Ryssland och Östeuropa och ett om Kina. Uppdraget betyder att UI:s resurser kommer att i det närmaste fördubblas de kommande tre åren.

I detta läge söker vi en direktör som tillsammans med sin ledningsgrupp kan inspirera och genomföra UI:s expansion. Direktören har ansvaret att leda, utveckla och planera institutets verksamhet, organisation och förvaltning.

På UI i Stockholm arbetar ca 50 personer. Utöver de nya centrumbildningarna driver institutet program om Europa, Mellanöstern och Nordafrika, Asien samt Global politik och säkerhet. UI fördjupar och berikar det utrikespolitiska samtalet genom forskning, analyser, seminarier, konferenser, egna publikationer, medverkande i media, deltagande i internationella nätverk med mera.

Genom åren har UI letts av direktörer med olika bakgrund. Du bör förena flera av nedanstående egenskaper och erfarenheter, men inte nödvändigtvis alla – huvudsaken är att du är en driftig, kreativ och stimulerande ledare.

Vi söker dig som har:

  • erfarenhet av utrikespolitiskt och internationellt arbete
  • bedrivit egen forskning inom UI:s verksamhetsområden
  • kompetens att representera UI:s verksamheter såväl i Sverige som internationellt i media, på konferenser, i kontakter med systerorganisationer, nätverk, myndigheter, regering och riksdag
  • kompetens att kunna bidra och medverka brett inom den svenska och internationella debatten rörande UI:s verksamhetsområden

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan behandlas konfidentiellt. CV och sedvanliga handlingar sammanfogas i en PDF-fil som skickas till monica.haglund@ui.se senast den 31 augusti 2021. Ange ”Direktör UI” i ämnesraden.

Frågor om tjänsten besvaras av professor Marie Söderberg, styrelsens ordförande, 0736-872611, marie.soderberg@hhs.se.

Vi har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Varukorg

Totalt 0