Utrikespolitiska institutet söker erfaren kommunikatör

Utrikespolitiska institutet söker erfaren kommunikatör

Utrikespolitiska institutet är en ideell förening och ett oberoende institut med uppdrag att bedriva forskning och sprida information om utrikespolitiska frågor. Vi söker nu en engelskspråkig kommunikatör med stort intresse för internationella frågor.

Din roll
Du kommer tillsammans med två andra medarbetare att arbeta strategiskt och operativt med kommunikation, för att föra ut UI:s verksamhet till relevanta målgrupper och intressenter.

Exempel på arbetsuppgifter är redaktionellt arbete på institutets webbplatser, arbete i digitala kanaler, produktion av podcasts, hantering av presskontakter och omvärldsbevakning.  

Dina kvalifikationer

  • Du har en högre utbildning inom kommunikation och flera års arbetserfarenhet
  • Du är engelskspråkig i grunden samtidigt som att du har tillräckligt goda kunskaper i svenska för att även kunna arbeta i våra svenska kanaler
  • Du har en god stilistisk förmåga och kan omvandla komplext material till lättillgänglig och engagerande information
  • Du har stor vana av att arbeta i digitala kanaler och sociala medier
  • Du har vana av att arbeta i publiceringsverktyg, bildbehandlings- samt redigeringsprogram

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av forskningskommunikation och/eller kriskommunikation.

Dina personliga egenskaper
Du är prestigelös, lyhörd, utåtriktad och har lätt för att samarbeta och engagera dig för helheten. Du delar med dig av din kunskap till kollegor och tycker att utvecklingsarbete är spännande och givande.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 26 maj 2019. Bifoga CV samt personligt brev i form av en pdf-fil som du skickar till jobbansokan@ui.se.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Övrigt
Frågor om tjänsten besvaras av Stephanie Esk, kommunikatör, via e-post: stephanie.esk@ui.se samt Lena Arvidson, administrativ direktör, via e-post: lena.arvidson@ui.se 

Facklig företrädare, ST: Anna-Karin Jonsson, programsamordnare: anna-karin.jonsson@ui.se 

Vi har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Varukorg

Totalt 0