Skola

UI har i många år försett skolan med kvalitetsmaterial och efterfrågan har ökat de senaste åren. Här kan du som är lärare beställa material och få en överblick över vad UI erbjuder lärare och skolklasser.

UI erbjuder:

Fortbildningsdagar

Varje termin anordnar UI fortbildningsdagar. De vänder sig till Samhälls- och SO-lärare som vill ha en intensiv genomgång av de senaste analyserna och fördjupa sina kunskaper. Under dagen ges tillfälle till diskussion och utbyte med kollegor och experter. Fortbildningsdagarna brukar vara högt uppskattade av deltagarna.

Gymnasiedagar
Varje termin anordnar UI också gymnasiedagar med intressanta och aktuella föreläsningar. Gymnasiedagarna är kostnadsfria och vänder sig till gymnasieklasser. Gymnasiedagarna filmas och publiceras i UI Play så att intresserade kan ta del av föreläsningarna även vid andra tillfällen. Gymnasiedagarna kan också följas på Twitter under #gymnasiedag.

Lärardagar
En gång om året bjuder UI in lärare på högstadiet och gymnasiet, med intresse för omvärlden och internationella relationer, till föreläsningar och en presentation av UI:s olika verktyg för skolan. Här nedan kan du se en introduktion från lärardagen i september 2015 där UI:s Anna Wieslander presenterar UI och UI:s produkter för skolan.


Material

UI har också ett omfattande material att erbjuda skolan. Våra skrifter kan beställas i klassuppsättningar, prenumerationer eller i enstaka exemplar. De flesta skolbibliotek har skriftserien Länder i fickformat och Världspolitikens Dagsfrågor som lämpar sig för fördjupningsstudier. Internationella Studier är ett prisbelönt populärvetenskapligt magasin. Till Världspolitikens Dagsfrågor finns instuderingsfrågor att ladda ner i pdf-format. Här kan du titta på en presentation av Världspolitikens Dagsfrågor som hölls av UI:s Lena Karlsson under lärardagen i september 2015.Temasidor
På våra temasidor hittar du tips på seminarier på YouTube, artiklar från Utrikesmagasinet, skrifter och experter i olika ämnen.

Tema: Klimathotet

Tema: Fred och Konflikt

Tema: Demokrati 


Landguiden
Landguiden.se är en webbaserad databas med lättillgänglig information om alla världens länder. Webbplatsen uppdateras dagligen av våra redaktörer. Landguiden används mycket i landets skolor, bibliotek, myndigheter och organisationer. Egentligen av alla som behöver tillgång till uppdaterad och korrekt information. En skola kan lösa en enskild licens eller så kan ett kommunavtal lösas som omfattar alla kommunala skolor och folkbibliotek samt kommunens tjänstemän. Kontakta oss för offert: info@ui.se. Under skolfliken på landguiden.se finns även lektionsförslag för högstadiet och gymnasiet. Här kan du se UI:s Lena Höglund presentera landguiden.se under lärardagen i september 2015.


Skolmedlemskap

Gymnasieskolor med intresse för utrikespolitik och internationella frågor kan bli en "UI-skola" genom att teckna ett medlemskap hos oss och på det sättet öppna upp för ett mer långsiktigt och djupgående samarbete. Kontakta oss info@ui.se.


Experthjälp

Är du elev och vill ha experthjälp med din uppsats eller skolarbete? Då ska du i första hand ta kontakt med vårt specialbibliotek, Anna Lindh-biblioteket, där du kan få hjälp med bra källor av kunniga bibliotekarier.