Om UI-bloggen

UI-bloggens mål är, i enlighet med UI:s uppdrag, att fördjupa och berika det utrikespolitiska samtalet genom att främja intresset för och vidga kunskapen om utrikespolitiska frågor.

UI-bloggen vill bidra till att skapa kritisk förståelse kring vad som sker i världspolitiken. Här kan du ta del av analyser, krönikor och tips om olika utrikespolitiska frågor.

Innehållet strävar efter att vara aktuellt, fördjupande och analyserande. Det får gärna bjuda på nya, oväntade perspektiv. Bloggens fokus är analys snarare än tillspetsade argument.  UI-bloggen tipsar också om intresseväckande artiklar som publicerats i Sverige eller internationellt.

Vi som skriver i UI-bloggen är UI:s forskare, journalister och experter och i vissa fall särskilt inbjudna gästskribenter. De åsikter skribenterna ger uttryck för är deras egna och inte nödvändigtvis UI:s. Alla texter som publiceras har förhandsgranskats av UI-bloggens redaktion.

Inlägg i UI-bloggen går att kommentera. För att kommentera måste man logga in via Disqus, Google, Facebook, Twitter, Yahoo eller OpenId. De eventuella åsikter som uttrycks i kommentatorsfälten är den som kommenterar själv ansvarig för. Externa kommentarer på webbplatsen efterhandsgranskas av UI i enlighet med lagen för elektroniska anslagstavlor (SFS1998:112). UI kommer att plocka bort alla inlägg som bryter mot villkoren för kommentarer på webbplatsen.

Har du tips och tankar kring UI-bloggen? Hör gärna av dig:

Anna Tornberg
Kommunikationsansvarig
anna.tornberg@ui.se
+46-708-120693

 

 

Arkiv